Island must see and taste
Island har en vældig flot natur man
ikke rigtig kan undgå at lægge mærke til når man er der. Island har derfor også
en masse natur områder man bare skal besøge.
Den blå lagune ligger i Grindavik
og er et af de mest besøgte turistmål på Island. Den blå lagune er omgivet af
lava sten og sorte strande, vandet i lagunen holdes stabilt på en temperatur
mellem 37-39 grader. Det siges at vandet i lagunen er med til at dræbe
bakterier og man skal derfor ikke være bange for at man bliver smittet med en
eller anden bakterie.
Man kan heller ikke tage til Island
uden at besøge en gletsjer, i jökulsárlón ligger den største og mest berømte
gletsjer sø på Island. Gletsjeren har et areal på 18 kvadratmeter, og strækker
sig over 1,5 kilometer. Gletsjeren er forholdsvis ny, den opstod først
mellem 1934-1935. gletsjeren er 248
meter dyb, og er dermed også den dybeste sø på Island.
Der er så mange fede
naturoplevelser på Island og man skal slet ikke frygte at en tur til Island vil
blive kedelig, for bare man kigger ud at vinduet på hotellet vil du opleve en
natur som er så smuk at du med det samme vil hoppe i overtøjet og gå en lang
tur.
For på Island er der nemlig også en
god mulighed for at gå nogle lange ture eller vandre i bjergene. I Sógafoss finder
du en masse bakker og Islands smukkeste vandfald.
Vandfaldet blev i 1987 fredet. I
solrige dage kan man være heldig at se enkelte eller dobbelte regnbuer på grund
af den store mængde vanddamp, som vandfaldet producere.
Island er også kendt for de små
havne der ligger langs kysterne og på dem vil man altid kunne finde en eller
flere små hyggelige restauranter med islandske specialiteter.
Det islandske køkken er indbegrebet
af både traditionelle og nyere retter, som er baseret på traditionelle råvare.
De vigtigste råvarer i det islandske køkken er lam, mælk skaldyr og fisk.
Hákarl er en specialitet
islændingene spiser tit ved festlige lejligheder, og består er fermenterede kød
fra Grølandshajen. Retten har en rigtig slem lugt af urin, og man kan ikke
rigtig tygge på den da den har en gummi konsistens, som gør den utrolig svær at
tygge.
Kommentarer
Send en kommentar