Island must see and taste

Island har en vældig flot natur man ikke rigtig kan undgå at lægge mærke til når man er der. Island har derfor også en masse natur områder man bare skal besøge.

Den blå lagune ligger i Grindavik og er et af de mest besøgte turistmål på Island. Den blå lagune er omgivet af lava sten og sorte strande, vandet i lagunen holdes stabilt på en temperatur mellem 37-39 grader. Det siges at vandet i lagunen er med til at dræbe bakterier og man skal derfor ikke være bange for at man bliver smittet med en eller anden bakterie.


Man kan heller ikke tage til Island uden at besøge en gletsjer, i jökulsárlón ligger den største og mest berømte gletsjer sø på Island. Gletsjeren har et areal på 18 kvadratmeter, og strækker sig over 1,5 kilometer. Gletsjeren er forholdsvis ny, den opstod først mellem  1934-1935. gletsjeren er 248 meter dyb, og er dermed også den dybeste sø på Island.


Der er så mange fede naturoplevelser på Island og man skal slet ikke frygte at en tur til Island vil blive kedelig, for bare man kigger ud at vinduet på hotellet vil du opleve en natur som er så smuk at du med det samme vil hoppe i overtøjet og gå en lang tur.
For på Island er der nemlig også en god mulighed for at gå nogle lange ture eller vandre i bjergene. I Sógafoss finder du en masse bakker og Islands smukkeste vandfald.
Vandfaldet blev i 1987 fredet. I solrige dage kan man være heldig at se enkelte eller dobbelte regnbuer på grund af den store mængde vanddamp, som vandfaldet producere.


Island er også kendt for de små havne der ligger langs kysterne og på dem vil man altid kunne finde en eller flere små hyggelige restauranter med islandske specialiteter.

Det islandske køkken er indbegrebet af både traditionelle og nyere retter, som er baseret på traditionelle råvare. De vigtigste råvarer i det islandske køkken er lam, mælk skaldyr og fisk.
Nogen af de mest populærere retter på Island er tørret kød, røget lam, gravad fisk og blodbudding.


Hákarl er en specialitet islændingene spiser tit ved festlige lejligheder, og består er fermenterede kød fra Grølandshajen. Retten har en rigtig slem lugt af urin, og man kan ikke rigtig tygge på den da den har en gummi konsistens, som gør den utrolig svær at tygge.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Overblik over vores tur til Island

Vores tur og om os